Meet & Work

NEWS

Wat zijn de voordelen van coworking?

11 augustus 2020

Als ondernemer zoekt u steeds de beste manier om uw zaak te laten groeien. We merken dat veel starters de maandelijkse prijs van een eigen kantoor te risicovol vinden tijdens een onzekere opstartperiode. Wel wat jonge zelfstandigen kiezen er voor om thuis een bureau te installeren en van daar uit aan hun zaak te werken. Wilt u het professioneler

aanpakken maar met een beperkt budget dan is er een betere oplossing op maat: coworking.

Bij coworking komt het er op neer dat u geen vaste bureau hebt in een ruimte die gedeeld wordt door ondernemers. U komt als het ware terecht in een ruimte met partners die net als u een eigen idee willen realiseren, en waar connecties makkelijk gelegd worden. Daarbuiten heeft coworking nog een hele reeks voordelen!


Vind een gezonde balans tussen werk en privé


Wie thuis werkt ziet de lijn tussen werk en privé al snel vervagen. Langs de ene kant zijn er mensen die zo opgaan in hun werk dat ze soms absurd lange dagen aan het presteren zijn. Anderzijds is aanwezig zijn in het huis waar nog zoveel huishoudelijke taken op u liggen te wachten voor sommigen ook een bron van afleiding. Doordat u zich fysiek verplaatst naar een coworking ruimte lijnt u duidelijk af waar privé stopt en werk begint. De overijverige ondernemer zal thuis zeker af en toe nog verder werken, maar het nonstop werk, wat leidt tot vervaging, wordt aan banden gelegd.


Ga sneller over naar een werkmodus


Een echt kantoor: geef toe, het is anders dan thuis. In een kantoor staat alles in functie van werk, productiviteit en creativiteit. Thuis staat alles in het teken van rust, ontspanning en entertainment. Ook al zit u op een aparte bureau, toch gaat het even duren alvorens u in een effectieve werkmodus geraakt. Onze hersenen zijn geprogrammeerd om constant te associëren, en een kamer in uw huis wordt automatisch geassocieerd met rust. In een coworking ruimte ziet u echter andere mensen werken, u hoort de printer werken en u ruikt de verse koffie die klaar staat. Dit zijn allemaal indicatoren voor onze hersenen om te zeggen dat het tijd is om aan de slag te gaan.


Netwerken


We haalden al aan dat u een coworking ruimte deelt met verschillende ondernemers. Sommige mensen hebben hier in het begin wat moeite mee, maar zien naderhand in dat dit ook kansen kan scheppen. Misschien hebben andere ondernemers – of hun klanten – nood aan uw dienst, ontwikkeling of product. Zit u vast met een te nemen beslissing dan is er vast wel een collega geschikt is om daar even over te discussiëren. Mogelijk kan hij of zij u die sleutel aanbieden die uw groei kan versnellen.


Een professioneel bedrijfsadres


Wilt u pakketjes of post ontvangen voor uw bedrijf? Zet dan het domicilieadres van uw bedrijf op het adres van de coworking ruimte! Dankzij een domicilie kan u klanten ontvangen in een professionele vergaderomgeving met uitstraling en zonder gestoord te worden thuis. Dit geeft uw bedrijf een veel professionelere uitstraling.


Een plek om te groeien


Er staat geen limiet op het aantal personen van hetzelfde bedrijf dat gebruik mag maken van een coworking ruimte. Uiteraard is er een meerprijs per medewerker, wat het voor een sterk groeiend bedrijf interessanter maakt om naar een vast kantoor te gaan. Een coworking ruimte is dus een flexibele omgeving waar u kan vertoeven en groeien zo lang u wilt.


Ondersteuning voor jouw administratie of marketing


Als ondernemer wordt u geacht in alles goed te zijn maar dat is in de meeste gevallen niet zo. Langs de ene kant zijn er de zeer creatieve starters, die administratief wel wat hulp kunnen gebruiken. Anderzijds heb je de starters die zich zeer gericht kunnen verdiepen in hun planning en papierwerk, maar geen voeling hebben met andere belangrijke aspecten, zoals de uitbouw van een marketingplan. Sommige bedrijvencentra kunnen u hier ondersteunen met een solide achtergrond in zowel administratie als marketing. Er zijn dus wel wat redenen om coworking te overwegen.   


Tijd om de stap te zetten?


Ons netwerk bevat één voor één bedrijvencentra die gevestigd zijn op inspirerende locaties. Een coworking ruimte in deze bedrijvencentra staat garant voor inspiratie en een stimulerende werkomgeving. Zou u het niet overwegen? Bekijk hier al onze locaties.

Copyright © Alle rechten voorbehouden